DROP IN

Voor drop-ins geldt dat je om mee te kunnen doen aan een WOD, ervaring hebt op CrossFit gebied. Ben je nieuw op dat gebied dan kan je je inschrijven voor een WOW of voor Strength.
Heb je vragen of wil je graag meer informatie, neem dan contact met ons op!

0622655374

Bedrijvenweg 5, 7442 CX Nijverdal

Top

Blog

Stap voor stap naar jouw doel!

LEEFSTIJLCOACH SERVICE | Stap voor stap naar jouw doel!

Redenen om je leefstijl aan te passen zijn divers. Dat varieert van afvallen tot strakker worden tot fitter worden en/of meer energie willen hebben. Je bent in ieder geval niet tevreden over hoe het nu gaat en dat wil je anders.

Bij de mensen die wij begeleiden in onze PT en Leefstijltrajecten merken wij regelmatig dat ze te grote stappen willen zetten waardoor het niet lukt. Dat betekent teleurstelling en dat willen we nou juist niet!

Als jij je leefstijl aan wilt passen dan zul je dus iets anders moeten doen dan je nu doet. Ons advies is om dit met kleine stapjes te doen. Het gaat er vooral om dat je een wijziging doorvoert die je altijd kan blijven doen, anders heeft het niet zoveel zin natuurlijk 😉 Ben je zo weer terug waar je was en dat is nou net waar je niet wou zijn! Iets wat je tijdelijk doet, geeft namelijk een tijdelijk resultaat!

Doel bepalen
Allereerst zul je helder moeten hebben wat jouw belangrijkste doel is!
Niet precies weten waar je naar toe wilt, is niet echt handig. Meer een stuurloos schip. Wat wil je bereiken? Wat is jouw einddoel? Noteer dit en zorg dat jouw doel positief, concreet, meetbaar en haalbaar is. Is jouw einddoel voor jouw gevoel heel ver weg, maak dan tussendoelen.

Concrete acties
Stel je jezelf de vraag: ”Wat is ervoor nodig om dit voor elkaar te krijgen?”. Net zolang vragen tot het concrete handelingen zijn geworden die je kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld: “Ik wil meer gaan sporten” is vaag. Omschrijf wat je gaat doen, hoe vaak je gaat, hoe lang, op welke dagen, etc. En wat is je alternatief (stel je wilt gaan wandelen en het regent)? Noteer alle te nemen acties. Sorteer ze op volgorde van belangrijkheid.

Actieplan
Bekijk jouw overzicht met te nemen acties en bepaal 1 (maximaal) 2 kleine stappen die je gaat doen.
Heb je deze stap(pen) succesvol doorgevoerd en heb je het gevoel dat het min of meer ‘vanzelf’ gaat, dan kun je een nieuwe stap/verandering aanpakken.

 

Onthoud dat vele kleine stappen die je relatief makkelijk kunt maken, ten eerste makkelijker vol te houden zijn en ten tweede ze daardoor juist het succes worden dat je voor ogen had. Kleine stappen dus! Die je kunt blijven doen!

 

Wat ga jij doen met deze informatie? Welke stap die jou dichter bij jouw doel brengt ga jij vandaag nog zetten?

 

 

 

 

No Comments
Add Comment
Name*
Email*

vier × vier =